Hlavní obsah

Bouře na Slovensku zabila ženu s dvouletým dítětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM/BRATISLAVA/VÍDEŇ

Nejméně šest mrtvých si vyžádaly víkendové bouře, které zasáhly střední část Evropy. Na Slovensku zahynula za bouře matka s dvouletým dítětem. Tři obětí hlásí Itálie, která se potýkala nejen s těžkým krupobitím a bouřemi, ale i se záplavami a sesuvy půdy. Jeden člověk přišel o život pod vyvráceným stromem na severu Rakouska.

Článek

Matku s dítětem zřejmě zasáhl blesk. Žena byla s manželem a dvěma dětmi na výletě na Súlovském hradě u Žiliny. Těžké zranění utrpěl i otec rodiny a druhé z dětí se zranilo lehce. V oblasti se podle televize TA3 náhle zhoršilo počasí, které ani nedovolilo nasadit do záchranné akce vrtulník.

Nedaleko severoitalského Milána přišel o život otec a syn, které strhl nenadálý pád stromu do řeky, kolem níž se procházeli. V horském údolí u Bergama zemřel pětašedesátiletý muž, který za bouře spadl ze střechy svého domu a utrpěl smrtelné zranění.

Severněji v Lombardii u hranic se Švýcarskem muselo být v několika lokalitách evakuováno 300 lidí, jejichž domům hrozilo zavalení bahnem. Byli prozatímně ubytováni v okolních hotelích. Záplavy trápí i Švýcary.

Zatímco sever Itálie sužují vážné následky bouří a lijáků, na jihu bojují vrtulníky a letouny s požáry. Nové ohně neustále propukají zejména na Sicílii. Dva lidé utrpěli otravu kouřem a obyvatelé několika domů museli být evakuováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám