Hlavní obsah

Český školák zemřel v Rakousku po srážce na sjezdovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SALCBURK
Aktualizováno

V Rakousku zemřel čtrnáctiletý český školák po srážce na sjezdovce v horském středisku Bad Gastein u Salcburku. Mladík se v pondělí srazil s osmatřicetiletým Švédem. Oba s těžkými poraněními přepravil vrtulník do nemocnice ve Schwarzachu, kde český lyžař ještě týž den zraněním hlavy podlehl.

Článek

"Mohu potvrdit úmrtí českého školáka. Vzhledem k přání jeho rodiny ale nemůžeme poskytnout víc informací," řekla Novinkám mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová. Chlapec byl podle ní v Alpách s rodiči.

Podle salcburských záchranářů chtěli dva mladí Češi přejet sjezdovku křížem od jednoho vleku ke druhému, když do jednoho z nich narazil švédský lyžař.

Kliknutím na mapu ji zvětšíte. 

Zranění čtrnáctiletého Čecha byla podle nich tak vážná, že už mu lékaři ve Schwarzachu nemohli pomoci. Chlapci nepomohla ani přilba na hlavě. O zdravotním stavu Švéda se agentura nezmiňuje.

Podle APA je český mladík již pátou smrtelnou obětí této lyžařské sezony na Salcbursku.

Rakouská média informují již řadu dní o prudkém růstu počtu úrazů při zimní rekreaci ve zdejších horských střediscích. Během uplynulých dvou týdnů zimních prázdnin byl nával na horách při nepříliš dobrých podmínkách pro lyžování tak velký, že nemocnice registrovaly každý den více než tisíc zraněných.
Mnohé úrazy mají na svědomí právě srážky lyžařů přímo na přeplněných sjezdovkách, kde si mnozí lyžaři počínají stále bezohledněji a agresivněji. Vážným zraněním skončila minulý týden podobná nehoda pro jiného českého mladíka, který se snažil vyhnout malé, shodou okolností rovněž české holčičce. Záchranáři se tehdy pozastavovali nad tím, že rodina holčičky nehodu ani neohlásila a nechala mladíka ležet ve sněhu v bezvědomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám