Hlavní obsah

Sarkozyho manželka se omluvila časopisu za urážku

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Manželka francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Carla Bruniová se omluvila za svůj výrok, v němž přirovnala zpravodajství internetové verze časopisu Le Nouvel Observateur k praktikám kolaborantských médií v období nacistické okupace.

Foto: Nasser Nuri, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a Carla Bruniová

Článek

Terčem nařčení se stal časopis Le Nouvel Observateur, jenž ve svém internetovém vydání přinesl informaci, že se Sarkozy ještě pár dní před svatbou s Bruniovou 2. února snažil přesvědčit svou bývalou manželku Cécilii, aby se k němu vrátila. Prý jí poslal SMS ve znění: „Pokud se vrátíš, všechno zruším.“

Sarkozy na to zareagoval trestním oznámením na redakci. Autor článku prohlásil, že na své informaci trvá. Bruniová pak učinila zmíněný příměr a dodala: „Kdyby už za války existovaly takové webové stránky, kam až bychom zašli v denunciaci Židů?

Redakce se proti nařčení důrazně ohradila a označila jej na „slabomyslné“. „Je to děsivé, absolutně neuvěřitelné a ubohé přirovnání,“ reagoval šéfredaktor Michel Labro. „S takovými výroky bychom si neměli zahrávat,“ dodal.

Bruniová se nato snažila zmírnit dopady svého vyjádření, když v rozhovoru pro nejnovější vydání týdeníku L’Express řekla, že zmíněné srovnání udělala neprávem. „Pokud jsem tím někoho zranila, je mi to líto,“ prohlásila. Chtěla prý jen vyjádřit, co si myslí o podobných „nebezpečných útocích proti lidem“.

Reklama

Související články

Sarkozy si Bruniovou ještě nevzal

Přítelkyně francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Carla Bruniová řekla úternímu vydání listu Libération, že se ještě nevzali, a že se proto nemůže...

Prezident Sarkozy si vzal modelku Bruniovou

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy se v sobotu v Elysejském paláci oženil se svou přítelkyní Carlou Bruniovou. Uvedla to francouzská televizní stanice...

Výběr článků

Načítám