Hlavní obsah

Výbuch v rakouském supermarketu: devět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Exploze v supermarketu v pondělí v tyrolské obci Sankt Jodok am Brenner na západě Rakouska zranila devět lidí, uvedla agentura APA. Web www.oe24.at napsal, že jeden člověk byl zřejmě zavalen. Podle informací deníku Tiroler Tageszeitung jeden z dělníků navrtal rozvod plynu, což mohlo být příčinou výbuchu.

Foto: jap, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tři zranění už byli posláni na kliniku v Innsbrucku a do nemocnice ve městě Hall in Tirol. Přeprava dalších šesti zraněných se podle mluvčí záchranářů připravovala. Exploze vyvolala požár a na místě zasahovali kromě záchranky i hasiči. Objekt, v němž se obchod nacházel, byl na snímcích zveřejněných rakouskými médii zcela zahalen kouřem.

Server Kurier s odkazem na policii uvedl, že v hořící budově zůstala zavalena starší žena, která v objektu bydlela. „Dělník se ji snažil vyprostit, ale neúspěšně,” uvedl vedoucí policejního zásahu Burkhard Kreutz. Záchranáři prohledávají trosky, nevědí, zda nebylo zavaleno více osob. Evakuovat se museli i obyvatelé sousední budovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám