Hlavní obsah

Výbuch v domě na Uralu: Mrtvých už je osm, 36 lidí se pohřešuje

Magnitogorsk

Na osm zatím stoupla bilance mrtvých po pondělní explozi v obytném domě v uralském Magnitogorsku na rozhraní evropské a asijské části Ruska. Zatím není jasný osud 36 osob. V Čeljabinské oblasti, kde se Magnitogorsk nachází, vyhlásily úřady na středu 2. ledna smutek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v domě na UraluVideo: Reuters

 
Článek

Za příčinu neštěstí je předběžně považována exploze plynu. Podobné případy nejsou v Rusku podle médií vzácné. Často souvisejí s porušováním bezpečnostních předpisů či se špatnou údržbou plynových rozvodů.

Z trosek desetipatrového domu se záchranářům podařilo vyprostit pět živých lidí, mezi nimi jedno dítě. Všichni byli s různými poraněními odvezeni do nemocnice.

Foto: Maxim Shmakov, ČTK/AP

trosek desetipatrového domu se záchranářům podařilo vyprostit pět živých lidí, mezi nimi jedno dítě.

Ruská ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová vyjádřila obavy o nezvěstné, pokud se je za nynějšího mrazivého počasí nepodaří rychle najít. V pondělí i dnes se teploty v Magnitogorsku blížily k minus dvaceti stupňům Celsia a přes noc klesly pod tuto hranici.

Úřady povolaly na místo stovky záchranářů, kteří mimo jiné evakuovali obyvatele sousedních budov, jejichž statika je ohrožena.

Foto: Maxim Shmakov, ČTK/AP

Ruská ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová vyjádřila obavy o nezvěstné, pokud se je za nynějšího mrazivého počasí nepodaří rychle najít.

Úřady podle agentury Interfax kvůli magnitogorskému výbuchu zahájily trestní řízení pro zavinění smrti z nedbalosti.

V Magnitogorsku, který má více než 415 tisíc obyvatel a leží přibližně 1400 kilometrů východně od Moskvy, vyhlásil gubernátor Boris Dubrovskij hned v pondělí stav nouze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám