Hlavní obsah

Volby v Izraeli skončily, lékaři se radí co se Šaronem

– JERUZALÉM

Odborníci na léčbu neurologických onemocnění ve čtvrtek navštívili izraelského premiéra Ariela Šarona v jeruzalémské nemocnici Hadassa. Tam oblíbený politik leží od začátku roku v kómatu po těžké mozkové mrtvici. Lékařské konzilium se sešlo, aby projednalo jeho další léčbu.

Článek

Ve vydaném prohlášení se uvádí, že se Šaronovými ošetřujícími lékaři přijeli jeho případ prokonzultovat primáři neurologických oddělení ze dvou nemocnic v Tel Avivu. Žádné další podrobnosti ani výsledky konzultace odborníků zatím Hadassa nezveřejnila.

Šaron utrpěl 4. ledna těžkou mozkovou mrtvici. Od té doby prodělal řadu operačních zákroků a stále se nachází v kómatu. Jeho návrat do politiky je podle dřívějších vyjádření lékařů vyloučen.

O dalším premiérově osudu se spekuluje

Televizní stanice Channel 2 oznámila, že Šaron podstoupí příští týden další operaci a posléze bude přemístěn do zařízení s dlouhodobou péčí. Nicméně podle mluvčí nemocnice v Hadasse Jael Bossemové Levyové zatím nebylo přijato žádné rozhodnutí ani o operaci, ani o Šaronově převozu.

Lékaři by se rádi o Šarona starali na oddělení dlouhodobé péče v nemocnici Tel Hašomer u Tel Avivu. Avšak jeho synové by ho raději měli doma, na ranči v jižním Izraeli. To by ale vyžadovalo stálou přítomnost ošetřovatelek a nejméně jednoho lékaře a samozřejmě specializovaného lékařského vybavení.

Šaronovy pravomoci ve vládě i v čele nové strany Vpřed (Kadima) převzal úřadující premiér Ehud Olmert. Ten také dovedl Kadimu k vítězství v úterních parlamentních volbách. [celá zpráva] Charisma oblíbeného politika, který se nachází ve vegetativním stavu a jehož mozek pravděpodobně nenávratně poškodil nedostatek kyslíku, se na výhře jím založené strany podílelo nemalou měrou.

Reklama

Související témata:

Související články

Ariela Šarona potřetí operovali

Izraelského premiéra Ariela Šarona se lékaři rozhodli v pátek znovu operovat poté, co prodělal tomografické vyšetření mozku. Podle ředitele nemocnice,...

Nemocnice popírá, že by Šaron otevřel oči

Jeruzalémská nemocnice Hadassa, ve které se léčí izraelský premiér Ariel Šaron, popírá, že by se její nejsledovanější pacient probral z kómatu. Zprávy...

Výběr článků

Načítám