Hlavní obsah

V Maďarsku obvinili pět pašeráků lidí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Tři Rumuny a dva Syřany obvinila budapešťská prokuratura z trestného činu převaděčství. Pašerákům lidí hrozí podle agentury MTI až pět let vězení.

Foto: MTI

Poškozená část plotu na maďarských hranicích

Článek

Obvinění se vloni 26. srpna pokusili propašovat do Německa 32 migrantů, sdělil mluvčí prokuratury Tibor Ibolya. Rodiny ze Sýrie převzali ve XIII. obvodu maďarského hlavního města. Za odvoz požadovali 500 eur (13 500 Kč) za každou rodinu.

Migranty převáželi ve dvou automobilech směrem k rakouským hranicím. V jednom bylo 24 a ve druhém osm migrantů. Maďarská policie je zadržela ještě v Budapešti.

Převaděče chytili i na Slovensku

Na Slovensku byli obviněni z převaděčství tři Albánci ve věku 28, 38 a 47 let. Národní jednotka boje proti nelegální migraci úřadu hraniční a cizinecké policie uvedla, že Albánci převáželi přes území Slovenska do Rakouska deset Afghánců ve věku 18 až 56 let. Ve skupině byly rovněž dvě děti ve věku šest a sedm let. V neděli je převaděči naložili do automobilu nedaleko azylového tábora u maďarského města Bicske. Byli zadrženi na maďarsko-slovenském hraničním přechodu Medveďov.

Afghánci byli vráceni do Maďarska. Převaděčům hrozí sedm až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám