Hlavní obsah

V čínské školce zabil čtyři lidi, na útěku zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Muž, který ve středu ve školce v čínské provincii Ťiang-si zaútočil na děti a učitele, později při útěku zemřel. S odkazem na čínská média o tom dnes informuje agentura DPA. Útočníkovo řádění si vyžádalo čtyři oběti na životech.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Čínský policista (ilustrační foto)

Článek

Policie ve městě An-fu uvedla, že 48letý muž při útěku přelézal živý plot a pak se snažil přejít rušnou silnici, ale srazilo ho auto. Genetická analýza ukázala, že šlo o útočníka ze školky.

Muž ve středu přišel do školky zamaskovaný a své oběti napadal nožem. Jejich počet se zvýšil z původních tří na čtyři, protože jedna z nich později zemřela v důsledku zranění, uvedla policie.

Masakr v čínské školce: Tři mrtví a šest zraněných

Svět

Agentura DPA podotýká, že podobné útoky nejsou v Číně úplně vzácné. Při podobných zločinech se chtějí pachatelé mstít na společnosti za nespravedlnosti, které se jim podle nich dějí. Vyhledávají si nejzranitelnější členy společnosti.

V čínských školkách a školách proto už léta platí přísná bezpečnostní opatření. U vchodu stojí hlídači a rodiče, příbuzní a další lidé nemají do areálů škol a školek obvykle přístup. Děti odevzdávají a vyzvedávají hned u vchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám