Hlavní obsah

Miss Mexiko ukončili. U skoro poloviny soutěžících odhalili koronavirus

Celkem 14 ze 32 soutěžících na Miss Mexiko mělo pozitivní test na koronavirus, proto byla soutěž o víkendu předčasně ukončena. Oznámil to ministr zdravotnictví státu Chihuahua Eduardo Fernández Herrera.

Foto: El Diario, Reuters

Účastnice soutěže Miss Mexico

Článek

Vítězky soutěží krásy ze všech mexických států musely před začátkem Miss Mexiko předložit negativní test na covid-19. Úřady ale dostaly anonymní tip, že jedna ze soutěžících je nakažená koronavirem.

Když byly všem účastnicím provedeny testy, prokázala se nákaza téměř u poloviny z nich. Ministr, kterého citovala agentura AP, neupřesnil, zda organizátoři podniknou proti první nakažené dívce nějaké kroky.

Test na koronavirus bude přímo v roušce, hlásí vynálezci

Amerika

Mexické úřady v úterý ohlásily nejvyšší nárůst denního počtu nově nakažených od konce února. To naznačuje, že pandemie opět sílí, zatímco očkování zatím v Mexiku vázne.

Podle ministerstva zdravotnictví přibylo téměř 8000 nových případů a 269 obětí. Celkový počet se tak zvýšil na více než 2,5 miliónu nakažených a téměř 234 tisíc obětí na životech.

Británie má před plánovaným rušením opatření skoro 30 tisíc nakažených za den

Koronavirus

Vláda nicméně uvádí, že skutečný počet případů je pravděpodobně podstatně vyšší. Podle nezávislých odhadů může být počet úmrtí až o 60 procent vyšší než oficiální údaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám