Hlavní obsah

Třetina Izraelců dostala už obě dávky vakcíny

Právo, brw

Izrael hlásí další milník očkovací kampaně: obě dávky vakcíny proti koronaviru už dostala třetina občanů. Přitom alespoň jednu dávku podle ministerstva zdravotnictví obdrželo už 70 procent Izraelců starších 16 let.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Očkování vakcínou Pfizer/BioNTech v Izraeli

Článek

„Mezi lidmi staršími 60 let poklesl počet infekcí o 77 procent, počet těžkých případů o 65 procent a úmrtí o 63 procent,“ tweetoval Eran Segal z Weizmannova vědeckého institutu.

Je opravdu AstraZeneca lepší než ostatní? Možná se ministerstvo spletlo

Domácí

Přesto bude kabinet premiéra Benjamina Netanjahua podle listu Ha´arec ve středu jednat o nočním zákazu vycházení během svátku Purim, který letos připadá na tento čtvrtek a pátek.

Nejveselejší ze všech židovských svátků podle epidemiologů představuje významné riziko. „Když vidím všechna ta pozvání na večírky, která létají na sociálních sítích, je mi jasné, že bez restrikcí se to neobejde,“ poznamenal ministr zdravotnictví Juli Edelstein.

Vypadá jako z Ku-klux-klanu, brazilský očkovací maskot se nepovedl

Koktejl

Určitým komunitám ultraortodoxních židů, kteří se omezením jen neradi přizpůsobují, mohou zdravotníci nabízet ochranný protikoronavirový nosní sprej. Jeho účinnost už prověřily zářijové oslavy židovského Nového roku, kdy jej dostala skupina 83 věřících. Nákaze se tehdy navzdory hromadné modlitbě v synagoze nevyhnuli jen dva z nich – ti, kteří sprej před akcí nepoužili.

Reklama

Výběr článků

Načítám