Hlavní obsah

Rusko hlásí ostřelování kontrolních stanovišť u hranic s Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontrolní stanoviště v ruské Kurské a Brjanské oblasti nedaleko hranic s Ukrajinou se v pátek stala terčem minometného ostřelování. Podle agentury TASS o tom informovali gubernátoři obou regionů Roman Starovojt a Alexander Bogomaz. Ukrajina v reakci na ostřelování omezila vstup civilistů do hraničního pásma.

Foto: Reuters

V muničním skladu na Ukrajině došlo k výbuchu. Archivní foto.

Článek

Při ranním incidentu v Kurské oblasti, který si nevyžádal žádné oběti, podle Starovojta ruští vojáci a pohraničníci palbu opětovali.

Ukrajinská pohraniční služba uvedla, že její příslušníci čelili více než 30 minometným granátům vypáleným z Ruska na území ukrajinské Sumské oblasti. Žádný z ukrajinských pohraničníků nebyl zraněn.

Karma je krutá, naznačila Ukrajina Rusku, že bude útočit na jeho území. Zacharovová zuří

Evropa

Gubernátor severněji položené Brjanské oblasti Bogomaz uvedl, že při ukrajinském ostřelování stanice pohraničního oddělení ruské tajné služby FSB v obci Bělaja Berjozka byla poničena elektrická a vodovodní infrastruktura.

Nikdo nebyl zraněn a škody se již podle něj podařilo odstranit.

Jedná se o další z řady incidentů v ruských oblastech hraničících s Ukrajinou, proti níž Moskva 24. února zahájila vojenskou agresi.

Podoljak: Výbuch v Rusku byl zásah boží

V poslední době v ruském příhraničí vzplálo několik skladů paliv a munice, přičemž ruské úřady z útoků obviňují ukrajinské síly a hrozí Kyjevu tvrdou odvetou.

Ukrajina oficiálně útoky na ruském území nepřiznala. Ve středu poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak označil výbuch v jednom z ruských muničních skladů za „zásah boží“.

Ukrajinský vyjednavač: Rozhovory o míru pokračují. Rusové s prohlášeními taktizují

Válka na Ukrajině

Ukrajinská pohraniční služba dnes podle serveru RBK Ukrajina v reakci na incidenty zakázala obyvatelům Sumské a Černihivské oblasti, aby se k ruské hranici přibližovali na méně než jeden kilometr ve dne a na 20 kilometrů v noci.

Výjimku mají obyvatelé žijící v příhraničních obcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám