Hlavní obsah

Řek viněn z návodu k sebevraždě přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Řecká policie zatkla pětadvacetiletého muže, který na internetu radil sedmnáctiletému, jak spáchat sebevraždu. Oba se seznámili na chatu. Starší z nich následně poradil mladšímu, aby spolkl jed na škůdce. Mladík uposlechl a nepřežil. Pachateli nyní hrozí za "asistenci" pět let vězení. Oznámila to ve čtvrtek tamní média.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Případ se stal vloni 10. září. Mrtvého našel člen rodiny, a to v jeho pokoji přímo u stolu s počítačem. Následovalo vyšetřování, během něhož se ukázalo, že mladík pozřel jed.

Při rekonstrukci činu se objevila další souvislost - chatování na internetu. Po rozboru posledních "rozhovorů" zemřelého policie došla až k pachateli.

Sedmnáctiletý mladík byl přitom v úmyslu odejít ze života velmi důsledný. S dotazem, jak se zabít, postupně oslovil desítky lidí. Představoval se jako žena. Podle policie byl v době sebevraždy ve velmi špatném psychickém stavu. Krátce po sobě mu nevyšly dva milostné vztahy.

Policisté totožnost zadrženého nesdělili. Uvedli jen, že bydlí ve městě Chania na Krétě. Podle řeckého práva mu hrozí za napomáhání k sebevraždě maximálně pět let vězení. Obviněný se hájí tím, že po celou dobu "rozhovoru" si myslel, že jde ze strany mrtvého o žert.

Reklama

Výběr článků

Načítám