Hlavní obsah

Počet obětí zřícení bytového domu na Floridě stoupl na 86, nezvěstných je 43

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Nejméně 86 lidí podle aktuální bilance zahynulo v troskách obytného domu, který se před více než dvěma týdny zřítil na Floridě. Je to o sedm více než v předchozí bilanci, uvedla agentura AFP. Stále se pohřešuje 43 osob.

Foto: Reuters

Záchranáři prohledávají trosky zříceného domu na Floridě

Článek

Po dalším nočním prohledání sutin se bilance obětí zvýšila o sedm na 86, uvedla v sobotu ráno starostka okresu Miami-Dade Daniella Levineová Cavaová, která dosavadních 17 dní pátrání po obětech označila za „největší záchrannou operaci v dějinách Floridy, která nesouvisí s hurikánem”.

Zatím bylo z pozůstatků identifikováno 62 osob. Ve středu se úřady rozhodly ukončit pátrání po případných přeživších, protože po dvou týdnech už pohasla šance, že by někdo mohl přežit ve vzduchové kapse.

Nyní se týmy soustředí už jen na hledání mrtvých těl.

Pád domu na Floridě už má přes 50 mrtvých, po přeživších se už nepátrá

Amerika

V posledních dnech se také urychlilo odklízení sutin komplexu Champlain Towers South a podle úřadů by se mohlo uspíšit i jejich prohledávání, které bylo původně odhadováno na 14 až 21 dní.

Mezi oběťmi pravděpodobně jsou i cizinci, neboť hned několik latinskoamerických zemí po zřícení budovy hlásilo pohřešované občany.

Byla mezi nimi i Paraguay, jejíž ministr zahraničí ve čtvrtek uvedl, že jednou z nalezených obětí je sestra první dámy tohoto jihoamerického státu.

Zřícenou budovu na Floridě definitivně zbourali, v troskách se nenašlo přes sto lidí

Amerika

Obytný dům byl 40 let starý a podle expertního posudku z roku 2018 byly v jeho podzemní části vážné závady, oficiální vyšetřování je nicméně stále na začátku. Zřítila se téměř polovina ze 135 bytových jednotek domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám