Hlavní obsah

Pád domu na Floridě už má přes 50 mrtvých, po přeživších se už nepátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Záchranáři v Miami se ve středu večer vzdali veškeré naděje, že by ještě mohli najít v troskách zříceného bytového domu u Miami někoho živého. Podle médií to oznámili tamní činitelé. Od středeční půlnoci (6.00 SELČ) přestali pátrat po přeživších.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zříceného domu na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli jsme opravdu vyčerpali všechny možnosti, které máme k dispozici při naší misi za záchranu přeživších,” řekla starostka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cavaová na tiskové konferenci. Šéf místních hasičů Raide Jadallah pak podle agentury AP sdělil při soukromém setkání rodinám pohřešovaných, že záchranáři přestanou využívat techniku určenou k nalezení přeživších, ale při odklízení sutin budou nadále pátrat po ostatcích. Šance na nalezení někoho živého v troskách je podle něj nulová.

Úřady zároveň oznámily, že vytáhly ze zbytků budovy dalších osm těl. Celkový počet obětí se tím vyšplhal na 54, přičemž 86 lidí se nadále pohřešuje.

Zřícenou budovu na Floridě definitivně zbourali, v troskách se nenašlo přes sto lidí

Amerika

Zatím se podařilo identifikovat 33 obětí nalezených v sutinách domu, který se zřítil před dvěma týdny z dosud nevyjasněných důvodů. K neštěstí došlo uprostřed noci, řadu obětí tak záchranáři našli v postelích.

Rodiny pohřešovaných doufaly, že se podaří najít některé přeživší v „kapsách” vzduchu, které se na některých místech utvořily v hromadě sutin. Poslední přeživší však záchranáři nalezli naposledy jen pár hodin po tragickém incidentu. I americký prezident Joe Biden při návštěvě místa neštěstí hovořil minulý týden o šanci nalézt přeživší. Předpokládalo se, že by mohli přežít ve vzduchových kapsách v garážích.

Zřícený bytový dům na Floridě půjde k zemi. Úřady přerušily pátrání po přeživších

Amerika

Příčiny zhroucení budovy se stále vyšetřují. Některé rodiny již podaly žalobu na společnost, která dům spravuje. Přestože kontrola poukazovala na závažné nedostatky, jako bylo zatékání pod bazénem a popraskání části nosných sloupů, oprava nebyla zahájena.

Počet obětí pádu domu u Miami stoupl na 18

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám