Hlavní obsah

Osm mrtvých při nehodě autobusu s turisty v Egyptě

– Káhira • Aktualizováno

Osm lidí zahynulo a čtyři desítky dalších utrpěly zranění při sobotní nehodě turistického autobusu nedaleko egyptského letoviska Hurghada na pobřeží Rudého moře. Oznámila to agentura AP s odvoláním na egyptské policejní zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Eygptské silnice jsou nekvalitní a úzké.

Článek

Mezi mrtvými jsou tři Rusové a jedna Ukrajinka. Příslušnost dalších obětí zatím známa není. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury necestoval havarovaným autobusem žádný Čech.

"Dotazovali jsme se delegátů našich cestovních kanceláří přímo v Hurghadě a podle jejich informací žádný Čech tímto autobusem necestoval," uvedl. Češi přitom Egypt v tomto ročním období hojně navštěvují. Do země létají z ČR charterové lety.

Vozidlo se několikrát převrátilo 

Řidič ztratil nad autobusem kontrolu ve vysoké rychlosti na křivolaké silnici. Vozidlo se vzápětí několikrát převrátilo. Neupřesněný počet vážně zraněných cestujících byl letecky přepraven do nemocnic v Káhiře.

V Egyptě jsou dopravní nehody běžné. Tamní silnice nebývají v příliš dobrém stavu, ale především nejsou dostatečně respektována pravidla silničního provozu. Každý rok při dopravních nehodách v Egyptě zahyne kolem 8000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám