Hlavní obsah

ON-LINE: Přibylo 161 nově nakažených, více než před týdnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za středu v Česku přibylo 161 nově potvrzených případů nákazy, to je zhruba o tři desítky víc než ve středu minulého týdne. Čerstvá data o vývoji koronavirové nákazy v Česku zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví kvůli technickým problémům později než obvykle. Dění okolo pandemie sledujeme ve čtvrtek on-line.

Článek

14:14 - Německo je kvůli variantě delta na „tenkém ledě”, řekla německá kancléřka Angela Merkelová. Apelovala, aby evropské státy zůstaly obezřetné.

13:36 - Výrazný nárůst nově nakažených v Jihomoravském kraji, a zejména v Brně, který ukázala statistika za středu, byl výsledkem chybného načtení dat. Právu to ve čtvrtek sdělila vedoucí Protiepidemického oddělení pro Brno a Brno-venkov Radka Boháčová. Zda a jak korekce ovlivní i celorepubliková čísla za středu, zatím není jasné.

9:11 - V Maďarsku zaznamenali 69 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a v souvislosti s ním zemřel jeden člověk. V nemocnicích je 215 pacientů s covidem, z nichž je 30 napojeno na umělou plicní ventilaci. Od začátku pandemie bylo 807 844 pozitivně testovaných a zemřelo jich 29 972. V desetimilionové zemi už bylo očkováno 5 445 544 osob, z nichž druhou dávku dostalo 4 657 776.

8:56 - V Česku za středu přibylo 161 nově potvrzených případů nákazy. V úterý jich bylo 130, ve středu minulého týdne 128.

8:52 - Ve středu bylo vykázáno 110 008 očkování. Celkem bylo podáno  7 570 988 dávek.

8:51 - Počet potvrzených případů za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel klesl v rámci celé země na 7.

8:49 - V nemocnicích je s koronavirem hospitalizováno 75 osob, přičemž 12 z nich je ve vážném stavu. Počet úmrtí souvisejících s covidem-19 je 30 291.

V Praze je indická i brazilská varianta a trend se zhoršuje. Dodržujte pravidla, nabádá hygiena

Domácí

8:24 - Pražští hygienici apelovali na obyvatele, aby dodržovali koronavirová opatření. Aktuální stav, kdy počty nových případů rostou, sledují se znepokojením.

Praha jediná roste. Chová se přesně jako loni v létě, říká Dušek

Domácí

7:50 - Aktuální data o vývoji epidemie koronaviru ministerstvo zdravotnictví zatím nezveřejnilo. „Z důvodu technických komplikací proběhne aktualizace přehledů a otevřených datových sad později v průběhu dne,” uvedlo na webu. Čerstvá data bývají obvykle zveřejňována kolem půl osmé.

6:22 - Na indickou variantu delta připadne v září 99 procent nových nákaz v EU. Varovalo před tím Evropské středisko pro kontrolu a prevenci. První dva případy této mutace odhalili na Ukrajině.

6:18 - V Anglii trpěly dlouhým covidem s příznaky přetrvávajícími nejméně po dvanáct týdnů více než dva miliony dospělých. Část jich měla únavový syndrom, druhá část respirační potíže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám