Hlavní obsah

Narkobaron Prcek propadl jediné závislosti – ženám. Má 23 dětí

Právo, bas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinou mou závislostí v životě byly ženy, přiznává na videu na Twitteru mexický drogový boss Joaquín Guzmán (63), přezdívaný kvůli 168 centimetrům vzrůstu El Chapo (Prcek).

Foto: Profimedia.cz

Narkobaron El Chapo

Článek

Čtyřikrát ženatý narkobaron se doznal k otcovství 23 dětí v rozhovoru s přední mexickou kriminalistkou Mónicou Canovou (39) poté, kdy v roce 2016 mexické bezpečnostní složky dostihly tohoto uprchlého spoluzakladatele kartelu Sinaloa. Canová se už dříve věnovala profilům mexických narkobaronů, avšak rozhovor nebyl nikdy zveřejněn.

Drogový boss El Chapo podle svědka uplácel mexického prezidenta

Amerika

Joaquín Guzmán se poprvé oženil v roce 1977 s Alejandrinou Hernándezovou. Z tohoto svazku vzešly čtyři děti – César, Ivan Achivald, Jesús Alfred a Alejandrina Giselle. Z následujícího manželství, s bankovní úřednicí Estelií Peñouvou, nemá žádné.

V půlce 80. let El Chapo znovu vstoupil do stavu manželského s Griseldou Pérezovou a počet potomků rozšířil o další čtyři – Edgara, Joaquína ml., Ovidia a Griseldu Guadalupe. Naposledy se oženil v roce 2007 s bývalou královnou krásy, Emmou Coronelovou (31). Ta v roce 2011 přivedla na svět dvojčata, Marii Joaquin a Emalii Guadalupe.

Skončil v samotce horského Alcatrazu

„Je respektuhodný člověk se skvělými způsoby, srdečný, laskavý a velmi rezervovaný. Pokud si získáte jeho přízeň, můžete spatřit, jak pracuje mysl jednoho z nejvýznamnějších narkobaronů světa,“ líčí Canová v listě The Daily Mail. Přiznává však, že El Chapo nezapře psychopatické a narcistické sklony, které se promítají do potřeby obdivu a jedinečnosti.

Američtí žalobci obviní narkobarona Prcka z 33 vražd

Zahraniční

Svého vlivu dosáhl díky mistrným strategiím, kdy pohybuje jednotlivými složkami kartelu, jako by to byly šachové figurky. „Závislými na drogách se stanou lidé, kteří to jednoduše chtějí,“ svěřil se se svou mantrou.

El Chapo si nyní odpykává doživotní trest na samotce ve vysoce střežené federální věznici u města Florence ve státě Colorado přezdívané Horský Alcatraz. Stalo se tak poté, kdy ho v jednom z největších a nejsledovanějších drogových procesů v historii USA porotci shledali v lednu 2019 vinným ve všech deseti bodech obžaloby, včetně brutálních vražd, několika únosů, uplácení či pašování desítek tun drog.

Američtí vyšetřovatelé spočítali, že jeho kartel prodejem tun kokainu, heroinu i marihuany ve Spojených státech vydělal přesně 12 666 181 704 dolarů (přes 284 mld. korun). Soud mu nařídil, aby peníze vrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám