Hlavní obsah

Mladý fotbalista chtěl utéct před Tálibánem, jeho ostatky našli na podvozku letadla

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Mladý afghánský fotbalista národního týmu Zaki Anwari tragicky zahynul poté, co se snažil uprchnout ze země na podvozku amerického vojenského letounu. Informoval o tom britský deník Daily Mail. Anwariho ostatky byly nalezeny až na letišti v Kataru.

Foto: Profimedia.cz

Devatenáctiletý afghánský fotbalista Zaki Anwari zahynul

Článek

Podle všeho se pokusil Anwari uprchnout ze země pomocí stejného amerického letadla, ze kterého v pondělí spadli dva lidé, kteří se ve snaze dostat se do bezpečí přivázali ke kolům.

Americké letectvo potvrdilo, že po přistání v Kataru nalezlo na podvozku letounu lidské ostatky. Podle informací Daily Mailu patřily Anwarimu.

Zoufalí Afghánci se připoutali k podvozku letadla a zemřeli, ukazují videa

Zahraniční

Hold talentovanému sportovci, který měl mezi mladými značný vliv i na sociálních sítích, vzdalo mimo jiné i afghánské ředitelství sportovní výchovy.

„Ať odpočívá v nebi a modlí se k Bohu za svou rodinu, přátele a sportovní kolegy,” napsala instituce v prohlášení.

Anwari navštěvoval prestižní mezinárodní školu v Kábulu spolu s dětmi diplomatů. Pro mladé byl vzorem a influencerem, na profil přidával fotografie ve stylu západního modelingu.

V 16 letech byl povolán do juniorské fotbalové reprezentace, která jeho tragickou smrt oplakala.

Narodil se až poté, co americká vojska vytlačila Tálibán z Afghánistánu, tudíž o stylu vládnutí islamistických radikálů mohl slyšet pouze z vyprávění rodičů. „Radši zemřel držící se letadla, než aby žil pod vládou Tálibánu,” píše Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám