Hlavní obsah

Mladý fotbalista chtěl utéct před Tálibánem, jeho ostatky našli na podvozku letadla

Novinky, drk
Kábul

Mladý afghánský fotbalista národního týmu Zaki Anwari tragicky zahynul poté, co se snažil uprchnout ze země na podvozku amerického vojenského letounu. Informoval o tom britský deník Daily Mail. Anwariho ostatky byly nalezeny až na letišti v Kataru.

Foto: Profimedia.cz

Devatenáctiletý afghánský fotbalista Zaki Anwari zahynul

Článek

Podle všeho se pokusil Anwari uprchnout ze země pomocí stejného amerického letadla, ze kterého v pondělí spadli dva lidé, kteří se ve snaze dostat se do bezpečí přivázali ke kolům.

Americké letectvo potvrdilo, že po přistání v Kataru nalezlo na podvozku letounu lidské ostatky. Podle informací Daily Mailu patřily Anwarimu.

Zoufalí Afghánci se připoutali k podvozku letadla a zemřeli, ukazují videa

Zahraniční

Hold talentovanému sportovci, který měl mezi mladými značný vliv i na sociálních sítích, vzdalo mimo jiné i afghánské ředitelství sportovní výchovy.

„Ať odpočívá v nebi a modlí se k Bohu za svou rodinu, přátele a sportovní kolegy,” napsala instituce v prohlášení.

Anwari navštěvoval prestižní mezinárodní školu v Kábulu spolu s dětmi diplomatů. Pro mladé byl vzorem a influencerem, na profil přidával fotografie ve stylu západního modelingu.

V 16 letech byl povolán do juniorské fotbalové reprezentace, která jeho tragickou smrt oplakala.

Narodil se až poté, co americká vojska vytlačila Tálibán z Afghánistánu, tudíž o stylu vládnutí islamistických radikálů mohl slyšet pouze z vyprávění rodičů. „Radši zemřel držící se letadla, než aby žil pod vládou Tálibánu,” píše Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám