Hlavní obsah

Kvůli karanténě nemohla říct sbohem svému otci. Nebyla za ním, ani když mohla, brání se hospic

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie nového koronaviru se těžce dotýká i těch, kteří nakažení nejsou. 47letá Karen Jonesová se kvůli přísným bezpečnostním opatřením nemohla rozloučit se svým otcem umírajícím v hospicu a zazlívá jeho vedení, že jí neumožnilo rozloučit se alespoň v ochranném obleku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jonesová, jejíž 87letý otec Aubrey Sibley zemřel tento týden v hospicu Elm Tree Home v britském Essexu, nazvala pro deník Daily Mail opatření „nechutnými“.

„Byla jsem tak naštvaná, protože jsem s ním chtěla být. Nejsem nemocná a nechápu, proč mě nechtěli pustit dovnitř. Řekla jsem jim, že udělám cokoliv, vezmu si rukavice, masku, oblek,“ rozčilovala se Jonesová. „Mohli pro mě udělat výjimku. Věděla jsem, že tátovi nezbývá moc času a že se to stane,“ dodala pro deník Daily Mail, který o případu informoval.

Den poté, co se marně snažila k otci dostat, Aubrey Sibley zemřel. „Byla jsem zdrcená, když jsem se to dozvěděla. Cítím vinu, protože jsem mu nikdy neměla příležitost říci mu sbohem,“ uvedla Jonesová. Ti, co umírají by podle ní měli mít možnost rozloučit se svými nejbližšími. „To, co se stalo, je nechutné a absolutně špatně,“ měla jasno Jonesová.

Nařízení je správné, říká hospic

Vedení hospicu Elm Tree Home však jakékoliv pochybení odmítá a stojí si za svým rozhodnutím téměř kompletně izolovat své klienty. „Je to těžké, ale správné rozhodnutí. Musíme chránit naše klienty tak, jak jen můžeme,“ uvedl prostřednictvím svého mluvčího hospic.

Jako byste se topili a nemohli nic dělat, popsala lékařka osamělé umírání na Covid-19

Koronavirus

Rodina pana Sibleyho, který trpěl demencí, byla srozuměna s tím, že konec může přijít prakticky kdykoliv. „Minulý čtvrtek s panem Sibleym strávila celý den jeho manželka a byla srozuměna s tím, že se to blíží,“ uvedl mluvčí, aniž by upřesnil, zda myslí karanténní opatření nebo smrt.

„Manželka se s ním proto rozloučila. Jeho dcera za ním nebyla ani jednou, co byl 21. února přijat,“ dodal mluvčí. Vysvětlit ještě, že hospic je vybaven technikou pro videohovory, aby se příbuzní mohli rozloučit se svými milovanými alespoň na dálku.

Reklama

Výběr článků

Načítám