Hlavní obsah

Ital si najal rváče, aby synovi zlomil prsty za to, že je gay

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Pětasedmdesátiletý Ital z Turína byl minulý týden odsouzen ke dvěma letům vězení. Vadilo mu, že jeho syn, známý chirurg, je gay. Najal si proto muže, aby mu zpřelámal prsty a zničil tak jeho kariéru. Najatý rabiát ale vše synovi přiznal a otec byl zatčen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celý smutný příběh se začal v roce 2013. Tehdy se v jednom z italských bulvárů objevila synova fotka z dovolené ve společnosti italského herce.

Uznávaný turínský lékař rodině oznámil, že je gay už rok předtím a tehdy celou věc otec přešel pouze s tím, že je to škoda kvůli vnoučatům. Jak minulou středu uvedl italský list La Repubblica, 75letý senior se rozhodně nesmířil se synovou homosexualitou. Veřejný coming out v podobě fotografie v bulváru ho rozčílil do běla.

Po čtyři roky svého syna slovně urážel a zesměšňoval pokaždé, když měl příležitost. Začal napadat rovněž svou manželku, která se syna zastávala. Ta se od něj po 42 letech manželství rozhodla odejít. Syn se pochopitelně postavil na její stranu, což útoky otce ještě zesílilo.

V únoru 2017 najal dva rváče, kteří zmlátili chirurgova partnera, ten skončil v nemocnici a syn od té doby s přítelem pravidelně vyměňovali zámky u dveří a na veřejnosti chodili pouze ve společnosti svých přátel.

V dubnu se zaměřil zuřivý otec přímo na syna.

Za 2500 eur (zhruba 65 tisíc korun) si najal muže původem z Rumunska. „Můj syn je násilník, přelámej mu prsty,“ zněl úkol. Otec se chtěl synovi pomstít tak, že mu zničí kariéru. Jenže u nájemného rváče se projevila poněkud zvláštní morálka. Chirurga sledoval 14 dní a došel k závěru, že to žádný násilník není.

Napadení i nesmyslná žaloba 

Za peníze tak „alespoň“ chirurgovi a jeho matce prořezal gumy u aut. Následně ale vše své oběti přiznal. Jak uvádí italský list, chirurg zjištěné věci neoznámil hned na policii. Snažil se prý zjistit, jak se věci mají a proč otce žene taková zášť.

Od té doby žil ale v neustálém strachu. Otec však se svými útoky nepřestával, tím posledním byla vymyšlená žaloba na syna, který mu prý bez svolení vytrhl několik zubů.

V květnu 2018 chirurg vše oznámil na policii. Došlo k vyšetřování a soudu a otec se ke svým činům přiznal. Minulou středu byl proto odsouzen k odnětí svobody na dva roky.

Papež náhle couvl s podporou partnerství homosexuálů

Evropa

Případ má i politický přesah. Turínská starostka Chiara Appendinová okamžitě čin odsoudila s tím, že mužovo počínání nereprezentuje hodnoty města ani jeho občanů. V Itálii se od června projednává přijetí zákona, který trestá zločiny z nenávisti vůči LGBTQ+ komunitě.

V silně katolické Itálii je totiž násilí proti LGBTQ+ komunitě poměrně běžným jevem. „Potřebujeme přijetí zákona co nejdříve, která pomůže této zásadní kulturní změně. Tato nenávist musí být poražena, co nejdřív je to možné. Bez výjimky,“ uvedla starostka, členka Hnutí pěti hvězd.

Reklama

Výběr článků

Načítám