Hlavní obsah

Další jachta oligarchy zabavena. I když byla maskována jinou vlajkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská vláda zabavila v britských vodách superjachtu patřící ruskému vlastníku a plující pod maltskou vlajkou. Stalo se tak v rámci sankcí proti Rusku, uvedla britská Národní kriminální agentura.

Foto: Tom Nicholson, Reuters

Zabavená superjachta Phi v londýnském doku

Článek

Jachtu Phi v hodnotě 45 milionů eur a o délce 58,5 metru vlastní ruský podnikatel. Ačkoli Spojené království na neznámou osobu neuvalilo sankce, nové pravomoci umožňují britskému ministrovi dopravy zabavit lodě, které kontrolují, pronajímají nebo provozují osoby spojené s Ruskem. Informuje o tom portál timesofmalta.com.

Francie zablokovala dvě jachty patřící ruskému oligarchovi Kuzmičevovi

Válka na Ukrajině

Loď je registrována na společnost se sídlem na karibském ostrově Svatý Kryštof a Nevis, ale měla maltskou vlajku, aby zakryla svůj původ. Podle Národní kriminální agentury má plavidlo obrovský vinný sklep a patentovaný sladkovodní bazén.

Foto: National Crime Agency, Reuters

Zabavená luxusní jachta Phi

„Je to jen další důkaz, že nebudeme přihlížet, jak se Putinovi kumpáni mohou plavit po světě na podobných jachtách a lidé na Ukrajině trpí,“ řekl britský ministr dopravy Grant Shapps.

Abramovičova lodi, idi na chuj! Ukrajinští jachtaři se v Turecku pokusili o nemožné

Válka na Ukrajině
Foto: Tom Nicholson, Reuters

Zabavená luxusní jachta Phi

Reklama

Výběr článků

Načítám