Hlavní obsah

Chci si splnit dětský sen a navštívit Londýn, píše Kadyrov Johnsonovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramzan Kadyrov, vládce čečenské autonomní republiky na severním Kavkaze, požádal britského premiéra Borise Johnsona, aby jeho vláda zrušila sankce uvalené na něj (Kadyrova) v souvislosti s konfliktem na Ukrajině.

Foto: Musa Sadulayev, ČTK/AP

Ramzan Kadyrov

Článek

Na sociální síti Telegram Kadyrov napsal, že by si rád splnil sen z dětství a jako turista navštívil v Londýně známá místa jako Trafalgarské náměstí nebo Národní portrétní galerii. To ale nyní kvůli protiruským restrikcím nemůže.

Kadyrov se chlubí, že byl u Kyjeva. Vyhrožuje ukrajinské tajné službě

Zahraniční

„Chtěl bych se procházet po Londýně, užívat si výhledu na Temži z (mostu) Tower Bridge, podívat se na Big Ben a Buckinghamský palác a Hyde Park,“ napsal dále Kadyrov, který v minulých dnech vyslal na Ukrajinu čečenské bojovníky, aby pomáhali ruským jednotkám.

„Tlačíš mě do kouta,“ hrozí

„Proč nedovolíš, aby se naplnil sen turisty, který se chce jen tak ponořit do světa Shakespeara a Sherlocka Holmese?“ pokračoval Kadyrov.

Kyjev zlikvidoval Kadyrovovy bojovníky, kteří chystali atentát na Zelenského

Válka na Ukrajině

Kadyrov do příspěvku připojil výhrůžku, co by dělal, kdyby Johnson jeho přání nevyhověl. „Tlačíš mě do kouta, a to bys neměl dělat. Můj hněv je hrozný a moje pomsta nezvladatelná,“ varoval Kadyrov britského premiéra.

Ramzan Kadyrov je čečenský bojovník a politik. Od roku 2007 je neoficiálně prezidentem Čečenské republiky. Dlouhodobě se pak těší podpoře ruského prezidenta Vladimira Putina.

Reklama

Výběr článků

Načítám