Hlavní obsah

Britský princ Charles vyhrál svůj spor s bulvárem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský korunní princ Charles v pátek vyhrál soudní spor s vydavatelem listu The Daily Mail a The Mail on Sunday. Noviny zveřejnily jeho soukromý deník z cesty na předávání svrchovanosti Hongkongu. Soudce zároveň odmítnul automaticky zakázat i publikaci dalších jeho deníků. Prince tak v budoucnu možná čekají další podobné pře.

Článek

Soudce rozhodl, že princ může za neoprávněné zveřejnění deníků požadovat odškodné. [celá zpráva] Princ měl podle něho pravdu, když se domáhal ochrany soukromí a autorských práv, a noviny neměly pravdu, když argumentovaly právem veřejnosti na informace.

Charles ve zveřejněném deníku označil ceremoniál předání svrchovanosti Hongkongu v roce 1997 za směšný a čínské politiky za odporné voskové panoptikum. Spisy se dostaly do novin prostřednictvím tajemnice, kterou princ v roce 2000 propustil, což se jí podle jejího vlastního přiznání silně dotklo.

Princ psal své cestovní deníky, do nichž zanášel nejen osobní postřehy, ale i politické názory, poměrně často. Všechny jsou prý psány vlastní rukou a princ je rozesílal skupině blízkých přátel. Tajemnice prý novinám předala ještě dalších sedm deníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám