Hlavní obsah

Tálibánci se baví. Objevili posilovnu a trampolínu

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Afghánistán, Kábul

Zatímco svět je zděšen z toho, jak rychle se podařilo hnutí Tálibán ovládnout Afghánistán po stažení západních vojsk ze země, dobyvatelé se, alespoň podle záběrů na sociálních sítích, baví a užívají si nově nabytého území plnými doušky. Kolují tak záběry Tálibánců v lunaparku, v posilovně, ale i na dětském hřišti. Dospělí muži vybavení zbraněmi se baví jako malé děti.

Foto: Profimedia.cz

Tálibští bojovníci si po dobytí Kábulu našli čas na posilování v tělocvičně prezidentského paláce v Kábulu.. Ilustrační foto

Článek

Po dobytí prezidentského paláce se Tálibánci rychle zabydleli v nově obsazené budově. Už jejich přítomnost v prezidentské kanceláři vypadá poněkud nepatřičně, když je vidět, jak muži zjevně neuvyklí takovému luxusu sedí na koberci mezi pozlacenými křesly.

O to větší nadšení v nich vzbudilo, když v útrobách budovy našli tělocvičnu. I ta pro muže zjevně byla novinkou, a tak museli vyzkoušet každou pomůcku, která se v ní nacházela. U některých cvičebních nástrojů přitom evidentně nejprve objevovali, k čemu vlastně slouží a jak se používají. Nezbytná je střelná zbraň přes rameno.

O tom, jak Tálibán převzal kontrolu nad zábavním parkem v Kábulu, jsme již psali. Vousatí muži se tam proháněli v autíčkách, mimořádné pozornosti se dostalo i kolotoči, kde se nechali příslušníci ozbrojeného hnutí natočit se samopaly v rukou a v sedle poníků, jednorožců a dalších fantastických zvířat.

Tálibánci si po dobytí Kábulu užívají na autíčkách

Svět

Ale jak se ukázalo, k radosti stačí i obyčejná trampolína. Vybavení hřiště  se pro dospělé muže ukázalo být velkou zábavou.

Zemi mělo bránit dvacet let západem cvičené vojsko. Bez boje se ale vzdalo. I na to se na sociálních sítích ovšem našlo vysvětlující video. Údajně ukazuje, jak se instruktor snaží naučit vojáky cvičit.

Reklama

Výběr článků

Načítám