Hlavní obsah

Sýrie se stala terčem dalšího vzdušného útoku, připsala ho Izraeli

Damašek

Syrská protivzdušná obrana odrazila vzdušný útok z Izraele vedený na několik objektů v provincii Aleppo na severozápadě země, v pondělí pozdě večer to oznámila syrská státní média. Letadla také zaútočila na Majadín na severovýchodě země.

Foto: SANA, Reuters

Syrská protivzdušná obrana při zásahu proti izraelskému útoku.

Článek

Syrská státní tisková agentura uvedla, že terčem izraelského vzdušného útoku byly vojenské sklady v oblasti As-Safir jihovýchodně od města Aleppo. „Nepřátelská letadla se objevila ve směru od obce Atraja. Byla zachycena na radarech, síly protivzdušné obrany na ně zahájily palbu,“ uvedla SANA.

Ještě předtím bylo napadeno výzkumné středisko ve stejné provincii. Čelilo útoku nejméně 12 raket.

Syrská protivzdušná obrana ohrozila dopravní letadlo

Blízký a Střední východ

Podle televize Al-Hadás byly ze vzduchu napadeny i pozice syrských a íránských sil u Majadínu v provincii Dajr az-Zaur, kde byla jedna z posledních bašt Islámského státu.

Izrael své vojenské operace v Sýrii bezprostředně většinou nekomentuje. Ministr obrany Naftali Bennett před časem tyto akce potvrdil nepřímo, když řekl, že se izraelská armáda snaží vytlačit „Teherán ze Sýrie”.

„Přešli jsme od snahy zabránit Íránu zakopávat se v Sýrii k akcím, které ho přinutí odtud odejít. A v tom nepřestaneme,” prohlásil.

Izraelská armáda v posledních týdnech zesílila útoky na íránské cíle v Sýrii, připomněla agentura Reuters. Írán patří ke spojencům vlády v Damašku.

Reklama

Výběr článků

Načítám