Hlavní obsah

Opilou dívku v Izraeli znásilnilo 30 mužů. V hotelu na ni stáli frontu

– Ejlat
Novinky, jem

Židovským státem otřásá případ hromadného znásilnění opilé šestnáctileté dívky. Násilný čin se stal minulý týden v přímořském letovisku Ejlat na jihu země. Skupina 30 mužů dívku znásilňovala postupně, před pokojem stáli frontu, napsal list Ha'arec. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu případ nazval zločinem proti lidskosti.

Foto: Profimedia.cz

Ejlat

Článek

„Tohle není zločin spáchaný na jedné dívce...Tohle je zločin proti lidskosti jako takové, který si zasluhuje veškeré odsouzení a ti, kdo jsou za něj zodpovědní, musejí čelit spravedlnosti,” hřímal Netanjahu.

Muži byli pozatýkaní, a v současnosti probíhají úkony trestního řízení. Kolik podezřelých bylo zatčeno a kolik jich čelí trestnímu stíhání, izraelská policie odmítla upřesnit.

Jeden se vydával za lékaře

Jeden z obviněných se podle listu Times of Israel hájí tím, že dívka měla s muži souložit dobrovolně, další zprávy tomu ale odporují. Jiný podezřelý se podle listu Daily Mail před znásilněním dívky vydával za lékaře, který ji přišel ošetřit. Všichni muži, kteří se měli sexuálního útoku účastnit, se podle izraelských médií navzájem neznali.

Někteří údajní pachatelé si měli nedobrovolný sex s nezletilou natáčet, a právě to je prozradilo, protože nahrávky unikly na internet. Dívka v hotelu, kde se mělo  znásilnění stát, nebydlela, šla si do pokoje jen odskočit poté, co popíjela s jedním z podezřelých.

„Policejní vyšetřování stále probíhá, je ale důležité, abych vzkázal těm, kdo se toho dopustili nebo u to jen byli: jediné, co jste tím činem prokázali, je zpustlost vaší duše a nemorálnost, které jste schopni,“ nechal se slyšet izraelský ministr obrany Benny Ganc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám