Hlavní obsah

Turci v Sýrii bombardovali Kurdy, až 200 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara
Aktualizováno

Turecké letectvo zaútočilo v noci na čtvrtek na 18 pozic kurdských milicí YPG na severu Sýrie. Podle oznámení turecké obrany bylo zabito 160 až 200 kurdských bojovníků. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Turecký bojový letoun F-16

Článek

Turecké síly podle prohlášení při 26 úderech útočily v oblastech, které YPG nedávno obsadily. Zničily devět budov, jedno obrněné vozidlo a čtyři další vozy patřící milici.

Turecko se aktivně zapojilo do konfliktu v Sýrii v srpnu a pomohlo bojovníkům Svobodné syrské armády, které připravilo na svém území, zabrat příhraniční oblasti na severu Sýrie a vytlačit odtud Kurdy, kteří s podporou Spojených států úspěšně zatlačovali Islámský stát.

Turecko prohlašuje, že v Sýrii zůstane angažováno déle a Kurdy chce vyhnat i z města Manbidž, které dobyli na Islámském státu.

Ankara vystupuje proti Kurdům aktivně i v Iráku. Tam se nově zapojila do vzdušných útoků na Aleppo a tvrdí, že se bude na ofenzívě podílet také nadále.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám