Hlavní obsah

V Sýrii pokračovaly navzdory příměří sporadické boje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

V Sýrii ve čtvrtek pokračovaly sporadické boje navzdory příměří vyhlášenému u příležitosti konce postního měsíce ramadánu. Podle agentury AP boje zahájila i syrská armáda, ačkoli ta třídenní příměří ve středu vyhlásila.

Foto: Abdalrhman Ismail , Reuters

Boji zničené Aleppo (Halab)

Článek

Syrské vládní síly zaútočily na povstalce hájící poslední zásobovací cestu vedoucí do druhého největšího města v zemi Aleppa (Halabu), který je z velké části stále v rukách rebelů. V průběhu dne se jim silnici podařilo přetnout.

Exilová syrská organizace ochránců lidských práv SOHR informovala, že i ve středu se východní část Aleppa ocitla pod dělostřeleckou palbou. Podle syrských vládních zdrojů zahynuli přitom tři lidé. Pokračující boje hlásili i protivládní povstalci ze Syrské svobodné armády (FSA).

Spojené státy a Rusko vyjednaly již v únoru v Sýrii příměří, které se ale nevztahovalo na oblasti kontrolované islámskými radikály. Tento klid zbraní ale v dubnu de facto zkrachoval kvůli opakovaným ozbrojeným střetům ze strany vládních i opozičních sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Česko dá na pomoc Sýrii 195 miliónů

Na humanitární pomoc v Sýrii věnuje Česká republika během tří let 195 miliónů korun. V pondělí o tom rozhodl kabinet premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) –...

Výběr článků

Načítám