Hlavní obsah

Americké nálety zničily posty Islámského státu, ze kterých ostřeloval Turecko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Nálety Američany vedené koalice zasáhly v pondělí cíle Islámského státu (IS) u hranice s Tureckem. Zničena byla i odpalovací zařízení, z nichž od ledna ostřeloval tureckou provincii Kilis, uvedl list Hürriyet.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Uprchlíci na hranicích Sýrie s tureckou provincií Kilis

Článek

Souřadnice cílů poskytlo koaličním letounům Turecko. Proudové letouny k útoku odstartovaly z letecké základny Incirlik kolem jedné ráno.

Ostřelování Kilisu ze strany IS si vyžádalo od 18. ledna 17 obětí a více než padesát zraněných. Poslední dvě oběti jsou z neděle, kdy IS vypálil dvě rakety. Palba si vyžádala i 16 zraněných, mezi nimiž jsou i děti.

V provincii Kilis je velké množství uprchlíků ze Sýrie, jejich počet nyní převyšuje počet Turků v oblasti.

Turecká armáda na pozice Islámského státu u hranice střílela 5330krát, většinou z dělostřeleckých zbraní. Podle tureckých zdrojů si palba vyžádala 370 mrtvých.

Reklama

Související témata:

Související články

Palba Islámského státu zasáhla Turecko

Jeden dospělý a dítě zahynuli v úterý při ostřelování turecké provincie Kilis, která leží poblíž syrských hranic. Palba byla vedena z území pod kontrolou...

Výběr článků

Načítám