Hlavní obsah

Počet německých obětí atentátu v Istanbulu stoupl na deset

Berlín
Aktualizováno

Počet německých obětí atentátu v tureckém Istanbulu vzrostl na deset. Ve středu to oznámilo německé ministerstvo vnitra, napsal web deníku Die Zeit. Původně se uvádělo, že atentát má na svědomí životy osmi německých turistů. Celkový počet obětí ale není ani den po útoku zcela jasný.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turecký forenzní expert na místě exploze v Istanbulu

Článek

„Musím oznámit smutnou zprávu, že nyní máme mezi oběťmi deset Němců,“ uvedla mluvčí německého ministerstva vnitra Sawsan Chebliová. Oběti jsou z Hesenska, Saska. Berlína, Braniborska a Porýní-Falce. Dodala, že dalších sedm Němců je stále v nemocnici, pět z nich na jednotce intenzivní péče.

Z jejího vyjádření není jasné, zda zemřeli někteří ze zraněných Němců, jichž bylo uváděno devět, či se lépe podařilo identifikovat oběti. Podle některých zdrojů byli tři Němci propuštěni z nemocnice.

Podle webu týdeníku Der Spiegel turecký ministr vnitra Efkan Ala po setkání se svým německým protějškem Thomasem de Maizièrem uvedl, že také zemřeli Nor a Peruánec.

Peru ovšem dementovalo přechozí zprávu, že jednou z obětí byl Peruánec, jak uvedla v úterý peruánská ministryně zahraničí Ana María Sánchezová. Oznámil to mluvčí peruánské vlády s tím, že nemá zatím peruánskou oběť potvrzenou.

Německý ministr vnitra dodal, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by útok mířil speciálně na Němce. Podle něj proto není důvod necestovat do Turecka, nebo rušit zájezdy. „Chceme, aby se náš způsob života nezměnil, a dál jsme mohli vést svobodný život.“

Reklama

Výběr článků

Načítám