Hlavní obsah

Muslimové nejsou zlo, hlásají syrští povstalci ve videu, v němž nepopravili zajatce z IS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset zajatců z řad bojovníků Islámského státu je vedeno ozbrojenci v maskáčích na místo popravy. Jsou nuceni pokleknout, hlavně pistolí syrských rebelů z Levantské fronty jim míří do týla. Zatímco na videu islamistických extremistů by však následovalo spektakulární krvavé vraždění, zde se na obrazovce objevuje nápis v arabštině „Muslimové nejsou zločinci“. Věznitelé pak schovávají své zbraně a sundávají masky.

Syrští vzbouřenci natočili, jak se smilovali nad zajatými bojovníky IS

 
Článek

Video, které zveřejnila Levantská fronta, tedy islámská organizace ze severosyrské provincie Allepo, která se angažuje v syrské občanské válce na straně povstalců, napodobuje filmařsky umně zhotovené propagandistické snímky Islámského státu, jež však zobrazují brutální vraždění zajatců.

Na videu Levantské fronty to však mají být extremisté z IS, kdo má na sobě oranžové mundúry vězňů. Jsou vedeni na místo, kde má být provedena exekuce střelou do hlavy. Zaměření filmu se však náhle mění a kati najednou místo střílení odhalují své tváře.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zatímco bojovníci IS by v tuto chvíli zmáčkli spoušť, jejich protivníci ze syrské Levantské fronty se rozhodli ukázat světu jinou tvář.

Duchovní v bílých šatech poté překvapené zajatce vyzývá k pokání. „Toto není naše politika. Nejsme zlo,“ říká. Podle britského serveru Daily Mail jsou pak vězni odvedeni zpět do svých cel.

Podle serveru se Levantská fronta minulý měsíc zmocnila dvou vesnic v provincii Aleppo, které ovládal Islámský stát. Daily Mail napsal, že zbraně získávají převážně z Turecka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám