Hlavní obsah

Stihne vás stejný osud jako Francii, vyhrožuje Islámský stát Američanům

– Rakka • Aktualizováno

Islámský stát v nově zveřejněném videu pohrozil zemím, které bombardují jeho pozice na okupovaných místech v Sýrii a Iráku, že je stihnou stejné útoky, které v pátek ochromily Francii. Výslovné varování míří do Washingtonu, který koalici proti teroru vede.

Foto: ČTK/AP

Bojovníci Islámského státu v Sýrii

Článek

„Vzkazujeme státům, jež se podílejí na křižáckých výpravách, že ve jménu boha a z jeho vůle, stejně jako jsme to udělali ve Francii, udeříme v Americe a v jejím centru ve Washingtonu,“ říká podle agentury Reuters na videu džihádista, který tvrdí, že mluví za Islámský stát.

Krom Spojených států se na bombardování Islámského státu podílí také Austrálie, Británie, Belgie, Dánsko, Nizozemsko, Kanada, Francie, Turecko, Jordánsko, Maroko, Bahrajn, Katar, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty.

Šéf CIA John Brennan řekl, že Spojené státy hrozbu nepodceňují. Podle něj bylo nevyhnutelné, že IS začne tyto útoky provádět.

Autenticitu videa nebylo možné nestranně ověřit.

Tři skupiny v pátek v Paříži provedly sérii šesti koordinovaných útoků, při nichž zemřelo 129 lidí a dalších 352 jich utrpělo zranění.

Policie poté podnikla jen v Paříži desítky razií, další provádí belgická policie na bruselském předměstí Molenbeek. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Belgičtí policisté zasahují proti podezřelým v BruseluVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám