Hlavní obsah

Přímo vedle něj se odpálil terorista. Život mu zachránil mobil

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Neskutečné štěstí v neštěstí měl v noci z pátku na sobotu muž, který se médiím představil jako Sylvestr. Hned vedle něj se totiž při teroristických útocích v Paříži odpálil jeden z útočníků a odlétávající střepiny zastavil přímo u jeho hlavy mobilní telefon. Ten mu tak doslova zachránil život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muži při bombovém útoku v Pařiži zachránil život mobilní telefonVideo: Reuters

 
Článek

Sylvestr šel večer okolo stadiónu Stade de France, což byl zrovna jeden z cílů teroristů. „Slyšel jsem výbuch a pak silný tlak na těle. První jsem myslel, že po mě někdo střílí, ale nejspíše to byly střepiny od výbuchu,“ prohlásil.

Kdybych zrovna netelefonoval, hlavu bych měl roztrhanou na kousky.
Sylvestr

Jeho největším štěstím bylo, že zrovna telefonoval. „Můj smartphone zachytil prakticky všechny střepiny, které mířily na hlavu. Kdybych zrovna netelefonoval, hlavu bych měl roztrhanou na kousky,“ popsal průběh útoku Sylvestr.

Reportérům poté ukázal chytrý telefon, který měl rozbitý displej a obrovskou díru na jedné straně. Náraz byl evidentně tak silný, že kovovou část konstrukce mobilu ohnul.

Úplně bez újmy ale z incidentu muž nevyvázl. Ať už střepiny, nebo přímo kulky jej zasáhly do nohy a částečně jej zranily i v oblasti hrudníku.

Foto: Reuters

Přeživší teroristického útoku v Paříži zabalení do termo přikrývek

Desítky lidí jsou stále v kritickém stavu

Nejméně 127 obětí si vyžádaly teroristické útoky v Paříži v noci na sobotu. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpěly zranění tři stovky lidí. Osmdesát z nich je stále v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Evakuace přeživších po teroristických útocích v PařížiVideo: Reuters

Podle vyšetřovatelů útočilo celkem osm teroristů, jednoho z nich zabili policisté, dalších sedm se odpálilo při sebevražedných bombových atentátech. V sobotu se k útokům přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Francouzská policie nejprve po zásahu potvrdila, že v koncertní síni na Boulevard Voltaire v jedenáctém obvodu zůstalo nejméně sto mrtvých. Později v noci úřady uvedly, že jich teroristé v Bataclanu zabili zhruba osmdesát.

Teroristé pak zablokovali východy, aby nikdo nemohl ven a podle svědků návštěvníky koncertu postupně chladnokrevně vraždili jednoho po druhém. Do lidí pálili z balkónu. Některá francouzská média uvedla, že se měli mstít za smrt svých druhů v Sýrii. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah v koncertním sáleVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám