Hlavní obsah

Izrael přerušil příměří a opět útočí na Gazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelci obnovili v úterý po šesti hodinách nálety na pásmo Gazy. Hnutí Hamás Izraelem nabízené příměří nepřijalo. Na židovský stát bylo od úterního rána vypáleno přes 50 raket.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael pokračuje v útocích na GazuVideo: Reuters

 
Článek

Obnovení útoků po šestihodinovém jednostranném příměří oznámily Izraelské obranné síly (IDF). Reportéři televize CNN potvrdili, že Izrael podnikl nově nejméně pět útoků.

Izrael v úterý přijal egyptský návrh na příměří, s nálety přestal v devět hodin ráno (8.00 SELČ). Vojenské křídlo hnutí Hamás ale klid zbraní odmítlo a pokračovalo v ostřelování území židovského státu raketami.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Egyptský návrh vojenské křídlo Hamásu nepřijalo, protože by podle něj znamenalo porážku. Příměří podmiňovalo omezením tvrdých restrikcí na hranicích pásma s Izraelem a Egyptem.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu varoval, že pokud Hamás příměří nepřijme, tak se útoky obnoví.

Po třech hodinách příměří varoval: „Jestliže Hamás odmítne egyptský návrh a raketová palba z Gazy neustane – ono se zdá se, že to bude tento případ – jsme připraveni pokračovat a umocnit naše operace a chránit tak náš lid. Naším cílem je ukončit raketové ostřelování našich měst z Gazy a zaručit občanům Izraele trvalý mír a klid.“

Izrael nálety zahájil minulé úterý. Od té doby si podle palestinských zdrojů vyžádaly 192 obětí.

Reklama

Související články

Izrael útočí na pásmo Gazy už celý týden

Izrael v pondělí opět podnikl letecké údery na pásmo Gazy, které též ostřeloval. Již sedmým dnem odpovídá na raketové útoky palestinských radikálů. Přes...

Výběr článků

Načítám