Hlavní obsah

Rusko dopraví do Sýrie opravené bitevní vrtulníky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko dopraví do Sýrie tři opravené bitevní vrtulníky Mil Mi-25 (exportní verze Mi-24D). Uvedla to ruská agentura RIA Novosti s odvoláním na šéfa organizace pro vojenskotechnickou spolupráci. Minulý týden se musela od Skotska vrátit loď, která je vezla do Damašku. Přišla o pojistku.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Bitevní vrtulník Mi-24/25 v letu

Článek

„Sýrie je náš přítel a my splníme závazky vůči přátelům,“ řekl ředitel společnosti Alexandr Fomin. „Podle smlouvy z roku 2008 jsme opravili tři Mi-25 a jsme připraveni je předat včas,“ dodal.

Podle nejmenovaného zdroje, který citoval Interfax, by mohly být vrtulníky přepraveny vzduchem. „V každém případě musí Rusko splnit své závazky. Vše ale závisí na tom, zda dokážeme snést tlak ze Západu,“ sdělil Interfaxu.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov k otázce bitevních vrtulníků řekl, že jsou z podstaty obrannou zbraní a nepřispějí k růstu násilí v zemi. Už dříve zdůraznil, že nejde o dodávku nových zbraní, ale jen opravených. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám