Hlavní obsah

V Turecku po nehodě je v nemocnici 23 českých a slovenských turistů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V turecké nemocnici zůstává nadále 23 zraněných turistů, jejichž autobus sjel v úterý v Turecku ze silnice. Čtyři turisté, kteří utrpěli vážná zranění, jsou ve stabilizovaném stavu a nejsou v ohrožení života. Uvedla to ve středu před polednem marketingová ředitelka Firo Tour Pavlína Pešová.

Foto: Adem Durmaz, ČTK

Autobus sjel ze silnice a převrátil se.

Článek

"V tuto chvíli nám zůstává v nemocnici 23 klientů, z toho čtyři jsou vážně zranění. Všichni čtyři jsou ve stabilizovaném stavu a nejsou v ohrožení života,“ uvedla Pešová.

Foto: Adem Durmaz, ČTK

Nakládání jednoho ze zraněných turistů do sanitky.

K případnému propuštění a převozu zraněných dodala: " Tyto čtyři nebudou moci být převezeni v nejbližších dnech. Je to otázka několik dnů, než se jejich stav zlepší. Ze zbylých devatenácti by část klientů měli dneska propustit, ale nevím kolik. Je mezi nimi paní, co má pohmožděné koleno. " Podle ní jsou mezi 19 lidmi s méně závažnými zraněními i lidé se zlomeninami.

"Sedm lidí už bylo operováno a dva stále na operaci čekají. Nikdo není v opravdu vážném stavu. Všichni, co operováni být museli, už operováni byli," řekla ČTK zastupující konzulka v Turecku Kateřina Moravcová.  

Foto: Adem Durmaz, ČTK

Autobus skončil na boku na stráni.

Po nehodě bylo ošetřeno všech 43 lidí, kteří v autobuse byli. Dvacet jich bylo propuštěno ještě v úterý.

Foto: Adem Durmaz, ČTK

Na místě nehody zasahovali zdravotníci i policisté.

Autobus vracející se do Antálie z výletu do Pamukkale dostal na mokré vozovce smyk, sjel ze silnice a na kamenitém svahu se převrátil. Havaroval asi 70 kilometrů od Antálie. Příčina nehody není známa a šetří se. Podle informací Pešové jel autobus pomalu. [celá zpráva]

.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám