Hlavní obsah

V Turecku boural autobus s českými turisty, tři vážně zranění

Novinky, fia, alt
Aktualizováno

V Turecku v úterý havaroval autobus s klienty české cestovní kanceláře Firo Tour. Při nehodě se zranilo zhruba 24 lidí, z toho někteří těžce, řekla Novinkám marketingová ředitelka Firo Tour Pavlína Pešová. Informace Novinkám potvrdil i mluvčí ministerstva zahraničí Milan Řepka.

Článek

Podle Pešové bylo na palubě autobusu 43 lidí. Tři lidé byli operováni a jsou mimo ohrožení života, jedna osoba je ve vážném stavu. Dalších 19 lidí má lehčí poranění, většinou zlomeniny a zítra budou z nemocnice propuštěni. Ostatních 20 lidí je na cestě na Tureckou riviéru do svých hotelů.

"Nehoda se stala kolem 15. hodiny při návratu z fakultativního výletu z Pamukkale do Antalye. Došlo k ní zhruba 70 kilometrů od Antalye," popsala Pešová.

Autobus dostal na mokré vozovce smyk a převrátil se. Co se přesně stalo, není jasné. Podle Pešové byl ale autobus nový a jel pomalu.

"O klienty se postaral náš obchodní partner, který byl shodou okolností nablízku. V podvečer kontaktoval i českého konzula, ale podstatné bylo nejdříve se postarat o klienty," uvedla Pešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám