Hlavní obsah

V Afghánistánu zuří záplavy, zabily už 120 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Záplavy, které již čtvrtým dnem sužují západ Afghánistánu, si vyžádaly již 120 životů. Informovaly o tom místní úřady, podle kterých se dalších sto lidí pohřešuje.

Článek

Humanitární pracovníci dovezli v pondělí do provincie Badghís první zásilky s několika tunami potravin a další pomoci, sdělil vládní výbor pro boj s přírodními katastrofami.

Doručení dodávky do zatopených vesnic v hornatém regionu trvalo dva dny cesty na koních a oslech. Další podporu, včetně stanů a léků, doručily vrtulníky NATO.

Deště v postižené oblasti ovšem neustávají. "Silnice jsou stále ve špatném stavu a večer znovu hustě pršelo. I teď lije," oznámili zástupci vládního výboru z místa. V zaplavené oblasti Badghísu žije asi 50 000 rodin, nalezeno zde bylo již 62 mrtvých těl a 92 osob je nezvěstných.

Problémy hlásí i provincie Faráh, kde v uplynulých dnech zahynulo 18 lidí, a jihoafghánská provincie Uruzgán se 40 mrtvými v důsledku povodní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám