Hlavní obsah

Vždyť se na ni nedá podívat. Trump urazil i svoji jedinou soupeřku

Washington
Aktualizováno

Sebestředný miliardář Donald Trump v předvolební kampani dál sází na hrubiánství a šovinismus a pustil se neurvale do další ženy, tentokrát do své jediné soupeřky v řadách republikánů. Na adresu bývalé šéfky počítačové firmy Hewlett-Packard Carly Fiorinaové ve středu prohlásil, že ji přece lidé nemohou volit za prezidentku USA, když se na ni ani nedá dívat.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Miliardář Donald Trump

Článek

„Podívejte se na ten obličej. Copak by tohle někdo volil? Umíte si  představit takový obličej u vašeho příštího prezidenta? Chci říci, je to žena, a já bych takové věci neměl říkat, ale fakt, lidi, seberte se,“ uvedl Trump podle magazínu Rolling Stone.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Carly Fiorinaová

Není to během kampaně poprvé, co se Trump veřejně pustil do křížku se ženami. Hned po první televizní debatě republikánských kandidátů se obořil na moderátorku Fox News Megyn Kellyovou. Nelíbilo se mu, že po něm chtěla, aby vysvětlil své dřívější výroky o ženách jako tlustých prasatech a povalečkách. Trump následně prohlásil, že Kellyová možná menstruovala. "Bylo vidět, že má oči podlité krví. Krví měla podlité úplně všechno,“ řekl.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Moderátorka debaty televize Fox News Megyn Kellyová

Na úspěšnou managerku Fiorinaovou navíc neútočil excentrický miliardář poprvé. Před měsícem na Twitteru napsal: „Zrovna jsem si uvědomil, že když posloucháte Carly Fiorinaovou v kuse déle než deset minut, začne vás šíleně bolet hlava.“

Fiorinaová po posledním výpadu uvedla, že to je vážná věc. „Možná, ale jen možná mu trochu vadím, protože jdu v průzkumech nahoru,“ odvětila.

Související témata

Foto: Kevin Lamarque/Files, Reuters

Prezidenti USA George H. W. Bush, Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton a Jimmy Carter (zleva doprava)

Trump nicméně prohlašuje, že je s ženami zadobře. Hájí se, že jich ve svých firmách zaměstnal tisíce, a to i na důležitých a dobře placených místech. „Žen si vážím,“ tvrdí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám