Hlavní obsah

Volte moudrého Trumpa, a ne hloupou Hillary, radí KLDR Američanům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský zpravodajský portál DPRK Today ve středečním komentáři ocenil předpokládaného republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa jako „moudrého a prozíravého”. Jeho očekávanou demokratickou soupeřku Hillary Clintonovou naopak označil za hloupou.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Donald Trump hovoří ke svým příznivcům.

Článek

"Prezident, pro něhož musejí američtí občané hlasovat, není hloupá Hillary, která přislíbila uzpůsobit íránský model k řešení jaderného sporu na Korejském poloostrově, ale Trump, jenž se vyslovil pro přímý rozhovor se Severní Koreou," píše DPRK Today.

Pro realitního magnáta je to v tomto týdnu již druhá taková pochvala v severokorejském tisku, poznamenala agentura AP.

Severokorejská média v obou případech tento týden zmínila, že Trump jako prezident chce přehodnotit rozmístění amerických vojáků v Jižní Koreji a že nevyloučil ani jejich případné stažení.

Foto: John Sommers Ii, Reuters

Hillary Clintonová

S Kimem k jednacímu stolu

Miliardář rovněž prohlásil, že je ochoten v případě svého zvolení jednat se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem.

„Neměl bych problém s ním mluvit," uvedl Trump v květnovém rozhovoru s agenturou Reuters.

Trump již podle propočtů AP může počítat s automatickou prezidentskou nominací strany, neboť si zajistil podporu více než 1237 potřebných delegátů. Podle aktuálních odhadů jich má nyní o dva více. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jon Chol Jin, ČTK/AP

Oslavy narozenin zesnulého vůdce Kim Čong-ila v Severní Koreji

Foto: Jim Bourg, Reuters

Donald Trump

Foto: Jim Bourg, Reuters

Hillary Clintonová

Oficiálně o nominaci rozhodne až červencový sjezd Republikánské strany. Předpokládá se, že v listopadových volbách se Trump střetne s demokratickou favoritkou Clintonovou, která ale nominaci ještě nemá stoprocentně jistou.

Reklama

Výběr článků

Načítám