Hlavní obsah

V texaském Austinu zastřelili tři lidi, policie pátrá po podezřelém expolicistovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Policie v texaském Austinu v neděli pátrala po 41letém muži kvůli střelbě v domě, při kterém přišly o život tři oběti. Podezřelý byl považován za nebezpečného, panovala obava, že by mohl vzít rukojmího. O událostech informovaly agentury Reuters a AP.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zdá se, že jde o izolovanou událost v domácnosti, obyvatelstvu nebezpečí nehrozí,” uvedla austinská policie. Její šéf Joseph Chacon ale také vyjádřil obavu, že by podezřelý 41letý Stephen Nicholas Broderick  „mohl případně vzít rukojmího a sám se někde ukrývat a čekat, než odejdeme”. Policie obyvatele vyzývala, aby se vyhýbali oblasti na severozápadě města, kde se střelba odehrála. Lidé z dané oblasti pak neměli vycházet na ulici.

Na místě podle svědků zasahovalo více policejních jednotek a sanitky, uvedla agentura AP. Při střelbě přišli o život dvě ženy latinskoamerického původu a jeden muž tmavé pleti. „Zatím nemáme informace o dalších obětech,” uvedli zdravotníci . Na místě bylo i dítě, ale tomu se nic nestalo a je v bezpečí.

Stephen Broderick se podle Chacona s oběťmi znal, pozadí incidentu ale policejní velitel dále neosvětlil.

Hledaného muže popsal jako černocha nižší postavy. Vyšetřovatelé nevěděli, zda uprchl v automobilu, nebo utekl po svých, pracovali ovšem s předpokladem, že je ozbrojený.

Broderick pracoval u policie v okrese Travis, ale loni od ní odešel poté, co byl obviněn ze sexuálního napadení dítěte. Kvůli napadení byl loni 20. června zatčen, ale v témže měsíci propuštěn na kauci, uvedla stanice CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám