Hlavní obsah

V Detroitu objevili přes 60 nepohřbených embryí, v bednách se válely pozůstatky kojenců

– Detroit

Skandály pohřebních ústavů v americkém státě Michigan mají další pokračování. Policie v Detroitu během prohlídky Perry Funeral Home objevila přes 60 nepohřbených embryí. Některá byla v bednách, které se válely po pohřebním ústavu, dalších 27 bylo v mrazácích, uvedl server listu Detroit News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V pohřebním ústavu v Detroitu objevili 60 nepohřebných embryí (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

A to není vše, v dalších třech bednách se povalovaly pozůstatky přibližně 36 zesnulých dětí, kojenců nebo další embrya. Některé pozůstatky pocházely od zesnulých v roce 2015.

Pohřební ústav nebyl schopen doložit úmrtní listy kojenců a starších dětí, ani doklady pro embrya. Neměl dokonce ani objednávky na pohřby od příbuzných všech zesnulých.

Foto: John T. Greilick, ČTK/AP

Policisté prohledávají pohřební ústav Perry Funeral Home v Detroitu

„Je to neuvěřitelné. Nikdy jsem nic takového za 41 let služby neviděl, s ničím takovým jsem se nesetkal,“ prohlásil policejní šéf James Craig. Na podivný pohřební ústav upozornil jeden z pozůstalých.

Podezření z finančních podvodů

Policie prošetřuje, zda případ souvisí s licenčními a finančními podvody. Ústavu už je dočasně pozastavena licence a je uzavřen.

Foto: Milan Malíček, Právo

Elektřina, která je ve vzduchu před příchodem silného větru, může u někoho vést k podrážděnosti až agresivitě. Když už začne foukat, napětí pomine.

Michiganské úřady prošetřují místní pohřební ústavy od minulého týdne, kdy bylo v jednom z nich nalezeno v krabici a dvou rakvích 11 těl kojenců v různém stadiu rozkladu. Bedna s rakvemi byla ukrytá za falešným stropem. [celá zpráva]

Ve stejné oblasti už byly v minulosti hlášeny problémy s nehygienickými podmínkami v pohřebních ústavech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám