Hlavní obsah

Trump vytáhl kauzu Lewinská, může se mu to ale vymstít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Prezidentský kandidát republikánů Donald Trump ve čtvrtek na shromáždění ve státě New Hampshire voličům připomněl mravní selhání bývalého prezidenta Billa Clintona, manžela nynější Trumpovy soupeřky v boji o Bílý dům Hillary Clintonové. Komentátoři však připomínají, že sáhl po dvousečné zbrani.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump

Článek

"Impeachment za lhaní. Pamatujete si to? Impeachment...," připomněl republikánský kandidát pokusy ústavní žalobou neboli impeachmentem zbavit Clintona úřadu za nepravdivou výpověď.

Mnozí v USA očekávali, že kauzu s Lewinskou Trump otevře už v pondělí při první televizní debatě s Clintonovou. Trump to nakonec neudělal, údajně proto, že v sále byla přítomna dcera Clintonových Chelsea.

Trump předhodil Clintonové aféru jejího manžela s Monikou Lewinskou

Podle agentury AP je zmínka newyorského miliardáře o Clintonově aféře riskantní, protože může naopak vyvolat sympatie amerických voliček ke Clintonové. Polemika může rovněž oživit aféry samotného Trumpa, který byl třikrát ženat a jehož první manželství skončilo veřejně probíranou nevěrou.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Výběr článků

Načítám