Hlavní obsah

Trump si spletl koronavirus s ebolou

Právo, brw

Notný zmatek zasel do svého týmu americký prezident Donald Trump, když během návštěvy Indie podle stanice NBC News prohlásil, že „USA jsou velmi blízko výrobě vakcíny proti koronaviru“. Bílý dům musel vzápětí přispěchal s „upřesněním“, že prezident hovořil o ebole, proti níž vakcínu americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv schválil loni v prosinci.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Trump, který na Twitteru překřtil koronavirus na „karonavirus”, si také pochvaloval, jak dobře USA nákazu zvládají. Potěšil ho podle stanice CNN zejména „stále se zlepšující stav všech nakažených Američanů“. „Koronavirus máme v USA pod kontrolou,“ pochlubil se.

Pět ze šesti Čechů může na Tenerife opustit izolaci

Koronavirus

USA v době Trumpova vyjádření hlásily 35 potvrzených případů koronaviru včetně několika Američanů, kteří se nakazili na výletní lodi a jsou hospitalizováni v Japonsku. Podle Nancy Messonierové z amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí jsou pacienti v Japonsku „vážně nemocní“.

Navíc Bílý dům požádal Kongres o mimořádných 1,8 miliardy dolarů (42 miliard

korun) na řešení epidemie Covid-19 a americké zdravotnické úřady ve středu vyzvaly občany, aby se začali připravovat na šíření nového koronaviru v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám