Hlavní obsah

Schůzka s Kim Čong-unem bude obrovský úspěch, věří Trump

Americký prezident Donald Trump nepochybuje o tom, že plánovaná schůzka, kterou má mít se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem, bude mimořádně úspěšná. Trump si nicméně v tomto případě připouští i možnost neúspěchu. KLDR podle něj do setkání, které by se mělo uskutečnit do konce května, neuskuteční žádný další raketový test.

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Žena v Tokiu prochází pod obří obrazovkou s portréty prezidenta USA Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čon-una.

Článek

„Myslím se, že co se týče Severní Koreje, proběhne to velmi dobře. Myslím, že dosáhneme obrovského úspěchu, že to bude něco velmi přínosného. Máme obrovskou podporu,” řekl prezident před cestou do Pensylvánie, kam letěl vrtulníkem.

„Může se stát, že rychle odejdu, nebo se posadit a uzavřít nejlepší dohodu na světě,” řekl později na politickém shromáždění v Pensylvánii Trump, podle kterého KLDR chce uzavřít mír. „Myslím, že je načase,” upozornil.

Přesné datum setkání Trumpa se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem Bílý dům zatím nezveřejnil.

Trump je v Pensylvánii, protože v úterý se tam konají doplňovací volby do Sněmovny reprezentantů. Pokud by místo získali demokraté, byla by to ve sněmovně první ztráta pro republikány od nástupu Trumpa do Bílého domu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám