Hlavní obsah

Převaděči shodili dvě holčičky ze čtyřmetrové pohraniční zdi na území USA

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Teresa

Federální úřady USA ve středu zveřejnily videozáznam, na kterém převaděči přehazují dvě malé ekvádorské děti přes čtyřmetrovou zeď na hranici Spojených států s Mexikem. Americká pohraniční stráž označila incident za „odporný”. Washingtonská vláda se v těchto dnech snaží najít pro migrantské děti dočasné ubytování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převaděči upustili dvě malé ekvádorské děti ze čtyřmetrové hraniční zdi do USAVideo: U.S. Customs and Border Protection, AP

 
Článek

Podle dostupných informací se jednalo o dvě sestry ve věku tří a pěti let. V současnosti jsou v péči zdravotníků, ale nic vážného se jim nestalo.

Na videu lze vidět, že převaděči z místa utekli hned poté, co ze zdi shodili druhou holčičku. Pracovník pohraniční stráže sledoval celou situaci živě z kamery a k dívkám okamžitě zavolal pomoc.

Migrační tlak na jižní hranici USA dostala pod palec Harrisová

Amerika

„Jsem zhrozena způsobem, kterým tito pašeráci v noci ošklivě shodili dvě nevinné děti z čtyřmetrové hraniční zdi. Nebýt bdělosti našich agentů využívajících mobilní technologie, byly by tyto malé holčičky vystaveny několik hodin drsnému pouštnímu prostředí,” řekla šéfka pohraniční stráže v El Pasu Gloria Chavezová.

Policie po pašerácích pátrá ve spolupráci s kolegy z Mexika.

Moc dětí, málo místa

Jak podotýkají zahraniční média, administrativa prezidenta Joe Bidena se v těchto dnech snaží najít vhodný prostor pro ubytování několika stovek dětí a dospívajících, kteří denně překračují hranice do USA.

Úřady v USA ruší Trumpovo pravidlo nulové tolerance k migraci

Amerika

V některých případech je rodičům dětí zakázán vstup, a proto posílají své potomky samotné. Doufají, že se jim po bezpečnostní kontrole a sérií byrokratických překážek nakonec podaří dostat se k příbuzným.

Zadržovací zařízení jsou ale z toho důvodu přeplněná, zatímco Bidenova vláda hledá dočasná řešení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám