Hlavní obsah

Převaděči shodili dvě holčičky ze čtyřmetrové pohraniční zdi na území USA

Novinky, drk
Santa Teresa

Federální úřady USA ve středu zveřejnily videozáznam, na kterém převaděči přehazují dvě malé ekvádorské děti přes čtyřmetrovou zeď na hranici Spojených států s Mexikem. Americká pohraniční stráž označila incident za „odporný”. Washingtonská vláda se v těchto dnech snaží najít pro migrantské děti dočasné ubytování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převaděči upustili dvě malé ekvádorské děti ze čtyřmetrové hraniční zdi do USAVideo: U.S. Customs and Border Protection, AP

 
Článek

Podle dostupných informací se jednalo o dvě sestry ve věku tří a pěti let. V současnosti jsou v péči zdravotníků, ale nic vážného se jim nestalo.

Na videu lze vidět, že převaděči z místa utekli hned poté, co ze zdi shodili druhou holčičku. Pracovník pohraniční stráže sledoval celou situaci živě z kamery a k dívkám okamžitě zavolal pomoc.

Migrační tlak na jižní hranici USA dostala pod palec Harrisová

Amerika

„Jsem zhrozena způsobem, kterým tito pašeráci v noci ošklivě shodili dvě nevinné děti z čtyřmetrové hraniční zdi. Nebýt bdělosti našich agentů využívajících mobilní technologie, byly by tyto malé holčičky vystaveny několik hodin drsnému pouštnímu prostředí,” řekla šéfka pohraniční stráže v El Pasu Gloria Chavezová.

Policie po pašerácích pátrá ve spolupráci s kolegy z Mexika.

Moc dětí, málo místa

Jak podotýkají zahraniční média, administrativa prezidenta Joe Bidena se v těchto dnech snaží najít vhodný prostor pro ubytování několika stovek dětí a dospívajících, kteří denně překračují hranice do USA.

Úřady v USA ruší Trumpovo pravidlo nulové tolerance k migraci

Amerika

V některých případech je rodičům dětí zakázán vstup, a proto posílají své potomky samotné. Doufají, že se jim po bezpečnostní kontrole a sérií byrokratických překážek nakonec podaří dostat se k příbuzným.

Zadržovací zařízení jsou ale z toho důvodu přeplněná, zatímco Bidenova vláda hledá dočasná řešení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám