Hlavní obsah

Po útoku na Kapitol spáchali sebevraždu už čtyři policisté, kteří tam zasahovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Už čtyři policisté, kteří hájili v lednu Kapitol před rozběsněným davem příznivců exprezidenta Donalda Trumpa, spáchali sebevraždu. Ke dvěma starším případům přibyly nyní další dva, o nichž informovala washingtonská policie.

Foto: Stephanie Keith, Reuters

Trumpovi příznici před Kapitolem

Článek

„Policista Gunther Hashida zařazený k týmu rychlé reakce u Speciální operační divize byl nalezen ve čtvrtek 29. července mrtvý ve svém domě,“ řekla CNN mluvčí washingtonské metropolitní policie Kristen Metzgerová.

Krátce poté oznámila mluvčí policie Makhetha Watsononová, že už v sobotu 10. července byl nalezen mrtvý policista Kyle DeFreytag.

Sebevraždu také spáchali Jeffrey Smith z washingtonské policie a Howard Liebengood, který sloužil u policejní jednotky Kapitolu. O jejich smrti informovala nedávná zpráva Senátu o bezpečnostních selháních při ochraně Kapitolu.

Kongres schválil 2,1 miliardy dolarů na obranu Kapitolu a pro Afghánce

Svět

Zatím není jasné, zda či jak jejich sebevraždy souvisejí s útokem Trumpových příznivců na Kapitol, který podnikli 6. ledna, kdy byly oficiálně schvalovány výsledky listopadových voleb, v nichž vyhrál Joe Biden. List USA Today ale cituje experty, kteří říkají, že u policistů a hasičů je větší riziko deprese a posttraumatické stresové poruchy i sebevraždy než u jakékoli jiné profese. V roce 2021 spáchalo sebevraždu už 18 amerických policistů, loni jich bylo 176.

Den po útoku zemřel na infarkt také příslušník policie Kapitolu Brian Sicknick.

Policista chránící Kapitol v nemocnici zemřel

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám