Hlavní obsah

Pašeráci lidí se pokusili prostřílet do USA

San Diego
Aktualizováno

Spojené státy na několik hodin uzavřely frekventovaný hraniční přechod s Mexikem na silnici ze San Diega do Tijuany. V úterý se na přechodu San Ysidro strhla přestřelka mezi americkými pohraničníky a mexickými pašeráky nelegálních migrantů. Kulky zranily čtyři lidi.

Článek

Američtí agenti se pokusili zastavit tři dodávky, které vezly na 70 ilegálních imigrantů. Mexičtí gangsteři pašující lidi ve snaze proniknout přes hranice použili střelné zbraně. Pálili na americké strážce pořádku, kteří střelbu opětovali. Kulky létaly nad střechami dalších projíždějících automobilů. Zranily tři imigranty a jednoho řidiče. Všichni ilegální uprchlíci z úterní přestřelky byli zatčeni.

Incident ukazuje, že mexické gangy se nyní nebojí ani přímé konfrontace. Bezpečnostní opatření ze strany amerických úřadů se stále zostřují, a proto je stále obtížnější propašovat lidi přes hranici. Nad ní skoro pořád létá vrtulník a kolem procházejí hlídky se psy.

Akce vytvořila ohromné zácpy, protože přechod byl na několik hodin uzavřen. Denně přes něj přejede 40 000 aut. Ročně překročí hranici mezi Mexikem a americkou Kalifornií kolem 90 miliónů lidí, z toho polovina cestuje přes San Ysidro.

Přes Tijuanu se snaží do USA proniknout nejen imigranti, ale také se tudy pašuje velké množství drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám